کارواش دستی

دراین مقاله قصد داریم مزایا و معایب کارواش دستی، تفاوت‌های کارواش دستی و کارواش اتوماتیک، انواع کارواش دستی و مزایا و معایب آن را بررسی کنیم. همچنین به بررسی روش‌های کاهش آسیب به دست در حین شستشو ماشین نیز مطالبی را بیان می‌کنیم.

کارواش دستی چیست؟

کارواش دستی یعنی شستشو بدنه ماشین و قسمت‌های مختلف آن با دست، که از قدیمی‌ترین روش‌های شستشو به شمار می‌آیند. با پیشرفت‌های چشمگیر که در کارواش شستشو ماشین اتفاق افتاده است، این روش سرعت بالایی پیدا کرده است اما باز هم بعضی افراد معتقدند که این روش بسیار کند است و باید از روش‌های دیگری مانند کارواش اتوماتیک یا کارواش بدون دخالت دست به همراه مواد شوینده کارواش بدون دخالت دست استفاده کنند. اما بسیاری از افراد نیز شستشوی دستی را بیشتر قبول دارند زیرا کیفیت شستشو در این روش بیشتر است. این یک امر اختیاری است و افرادی که می‌خواهند کارواش راه‌اندازی کنند، می‌توانند از هر کدام از این روش‌ها استفاده کنند.

کارواش دستی
کارواش دستی

مزایا و معایب کارواش دستی

از مزایای این روش می‌توان به شستشوی کامل تمام قسمت‌ها و نتیجه نهایی مطلوب اشاره کرد. به دلیل اینکه کاربر با تمام قسمت‌های ماشین در تماس است و می‌تواند تمامی قسمت‌های کثیف را تمیز کند. هزینه‌های راه‌اندازی کارواش دستی بسیار کمتر است.

تجهیزات این روش به راحتی در دسترس‌اند و می‌توان آن‌ها را به سادگی تهیه کرد. اما کارواش اتوماتیک به این صورت نیست  و برای تهیه وسایل آن باید به مراکز و شرکت‌های واردکننده یا تولید کننده مراجعه کرد. متخصصان کارواش دستی با استفاده از دست، چشم واحساس؛ قدرت تشخیص مسائل مربوط به بدنه خودرو را دارند که در صورت وجود آسیب در رنگ خودرو به صاحب ماشین گزارش دهند تا از وارد شدن بیشتر آسیب جلوگیری شود. از دیگر مزایای کارواش دستی این است که برای افراد مختلف شغل جدید ایجاد می‌شود.

از معایب این روش این است که به رنگ بدنه خودرو آسیب وارد شود که ممکن است با استفاده از تجهیزات نامناسب و دستمال‌های نامرغوب اشاره کرد. این مشکل به این دلیل است که رنگ ماشین بسیار حساس و ظریف است و اگر از تجهیزات و دستمال نامرغوب استفاده شود ممکن است آسیب‌هایی به ماشین وارد شود.

کارواش دستی به استفاده شدید از انرژی عضلات نیاز دارد. اگر عضلات خسته شوند این امکان وجود دارد که کیفیت شستشو کاهش پیدا کند. علاوه بر این مدت زمانی که برای شستشوی ماشین در کارواش دستی نیاز است زمان طولانی‌تری است. همچنین یکی دیگر از معایب کارواش دستی استفاده از شوینده نامرغوب است که باعث آسیب‌های زیادی به رنگ بدنه خودرو می‌شود.

تفاوت کارواش دستی و کارواش اتوماتیک

  • از تفاوت های اصلی کارواش دستی و اتوماتیک سرعت شستشو است که در کارواش اتوماتیک سرعت شستشو بیشتر است.
  • دستگاه‎‌های شستشو ماشین می‌توانند بدنه ماشین را تمیز کنند اما برخی قسمت‌های ماشین ممکن است تمیز نشوند و باید مجددا کارواش شود.
  • در هر دو کارواش باید از مواد شوینده مرغوبی برای کاهش آسیب احتمالی به بدنه خودرو استفاده شود. همچنین برای جلوگیری از آسیب به محیط زیست، کارواش دستی و اتوماتیک باید دارای تصفیه خانه آب باشد. با این کار نیز به محیط زیست آسیب وارد نمی‌شود و می‌توان آب تصفیه شده را مجدادا استفاده کرد که باعث می‌شود هزینه‌های آب مصصرفی هم کم شود.
  • در کارواش اتوماتیک، فردی که این عمل را انجام می‌دهد کمتر احساس خستگی می‌کند. در کارواش اتوماتیک به دلیل اینکه فعالیت‌ها به دلیل تجهیزات کاهش پیدا می‌کنند، نیروی کار نیز کم می‌شود.
  • هزینه خرید دستگاه‌های کارواش اتوماتیک بیشتر از تجهیزات کارواش دستی است .
  • در کارواش اتوماتیک علاوه بر هزینه‌های اولیه باید هزینه تعمیر و نگهداری را هم در نظر گرفت. اما در کارواش دستی هزینه تعمیر و نگهداری نیازی نیست و یا خیلی کم است.
  • در کارواش اتوماتیک باید از تجهیزات باکیفیت استفاده شود تا به بدنه ماشین آسیب وارد نگردد و کیفیت شستشو نیز بالا رود.
  • در کارواش دستی، استفاده از دست ممکن است به دست آسیب وارد کند اما در کارواش اتوماتیک اینگونه نیست.

روش های جلوگیری از آسیب دست کارواش کننده

تجهیزات اولیه فشار زیادی را روی کارکنان به وجود می‌آورند و کارواش کننده را در معرض مبتلا شدن به اختلالات عضلانی و اسکلتی عضلانی (MSD) و سایر صدمات جدی که در رابطه با دست هستند قرار می‌دهند. موارد جزئی که توسط کارمندان گزارش شده است، شامل ناراحتی جزئی و درد است که نیاز به گذراندن معالجه پزشکی دارد.

کارگران کارواش دستی ممکن است در معرض مشکلات و جراحات دست باشند. از جمله عوامل اصلی عبارتند از: بلند کردن، کشیدن، فشار، حمل و نگه داشتن. برای جلوگیری از چنین مواردی می‌توان کارکنان را به صورت شیفتی سر کار قرار داد تا بعد از مدتی کار کردن بتوانند استراحت لازم را داشته باشند و نیاز نباشد به طور مداوم کار کنند. کارکنان کارواش دستی برای محافظت از دستان خود باید از دستکش‌های مخصوص استفاده کنند.

انواع مختلف کارواش

از انواع کارواش دستی می‌توان به مواردی مانند کارواش دستی خانگی، فشار قوی، نانو و بخار اشاره نمود. در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

کارواش خانگی

در این روش با استفاده از واترجت‌های خانگی، شستشوی ماشین را انجام می‌دهند. همانطور که از اسم این روش پیداست، این روش برای شستشو بدنه ماشین در منازل استفاده می‌شود. در این نوع کارواش دستی، هدر رفت آب زیاد است و به دلیل وارد آمدن آسیب به بدنه ممکن است باعث آسیب به بدنه خودرو شود.

کارواش فشارقویی

در این روش از پمپ کارواش صنعتی فشار قوی برای شستشوی ماشیت استفاده می‌شود. از این کارواش دستی در اکثر کارواش ثابت استفاده می‌کنند. در این روش نیز احتمال آسیب رسیدن به بدنه خودرو با استفاده از مواد شوینده و دستمال نامرغوب وجود دارد. پس باید دقت شود که مواد مورد استفاده و دستمال‌های کارواش دستی فشار قوی از چه نوعی هستند. مصرف آب در این روش بالا است و ممکن است فشار زیاد آب خروجی باعث ایجاد خط و خش در بدنه ماشین شود. در این نوع کارواش باید از تصفیه آب استفاده شود تا هزینه مصرف آب کم شود.

کارواش بخار

در این نوع کارواش از دیگ بخار بویلر صنعتی برای تولید بخار استفاده می‌کنند. این نوع کارواش هیچگونه آسیب به بدنه ماشین وارد نمی‌کند و حتی بدنه ماشین را نیز تا حدودی براق می‌کند. این روش به مواد شوینده کمتری نیاز دارد زیرا بخار به خودی خود باعث پاک کردن آلودگی‌ها می‌شود. همچنین بخار دارای خاصیت ضدعفونی کنندگی است و می‌تواند داخل ماشین را از هر گونه آلودگی تمیز کند.

شما می توانید انواع شوینده های خودرو از جمله پودر و شامپو تاچلس، جارو های مخصوص کارواش و سایر وسایل کارواش سنتی و مدرن را از طریق سایت نانوگستران دماوند |نمایندگی شوینده و تجهیزات کارواش تهیه نمایید.

اشتراک گذاری این صفحه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *